Metrokaart gebruiken

Een metrokaart kopen om door heel Barcelona te reizen tijdens uw weekend Barcelona of stedentrip Barcelona is een uitstekend idee. U kunt overal heen zonder problemen. Omdat het een integreert systeem is, is het geen probleem om de kaartjes te gebruiken voor alternatieve vervoersmiddelen. Een metrokaartje te kopen is gemakkelijk te doen bij de loketten en automaten bij de metrostations. U kunt ook metrokaartjes kopen bij de luchthaven van Barcelona. Er zijn diverse soorten metrokaartjes verkrijgbaar waarmee u allerlei andere dingen kunt doen. De goedkoopste kaart is een enkel rit voor ongeveer 2 euro. Er zijn dagkaarten, tienrittenkaarten en als u lang in Barcelona blijft, dan zijn er ook nog tickets voor 30 tot 90 dagen. De tienrittenkaartkaart is ook te delen met meerdere mensen, uitstekend dus als u met meerdere mensen in Barcelona bent. Als toerist heeft u veel voordeel in de stad aangezien er speciaal kaarten zijn gemaakt voor toeristen.

De Hola BCN! toeristen kaarten zijn kaarten die speciaal voor de toerist is gemaakt waarmee u een aantal opties heeft om door Barcelona heen te gaan. De goedkoopste is een 2 dagen kaart voor ongeveer 5 euro waarmee u 48 uur lang gebruik kunt maken van de het vervoer in Barcelona. Perfect voor als u een weekend Barcelona heeft geboekt of in Barcelona bent met een stedentrip. Dit betekent dus dat u onbeperkt gebruik kunt maken van het openbaar vervoer van Barcelona totdat de tijd om is. Een uitstekend systeem dus voor bezoekers die graag allerlei bezienswaardigheden willen zien en diverse activiteiten willen doen. Ook zijn er Hola BCN! kaarten die u meer tijd geven. Zo zijn er 3 dagen, 4 dagen en 5 dagen kaarten verkrijgbaar. Uiteraard voor een hoger prijsje. Kinderen tot 4 jaar mogen gratis reizen met het vervoer van Barcelona. U kunt de Hola BCN! kaarten ook alvast online bestellen voordat u aankomt in Barcelona. Als u een Barcelona City Pass heeft dan krijgt u 20 procent korting op de Hola BCN! kaarten. De Barcelona City Pass is een pas dat word aangeboden door de Nederlandse aanbieder Ticketbar een geeft u een paar voordelen zoals gratis tickets voor vele bezienswaardigheden en korting voor bepaalde activiteiten.