Ontdek de onbekende hotspots van Londen

Londen is een spectaculaire wereldstad met heel veel beroemde bezienswaardigheden, maar wanneer je over de Tower Bridge hebt gelopen en een ritje in de London Eye hebt gezeten, is het tijd om op zoek te gaan naar de onbekende plekjes van Londen. Leuke wijken, rustige parken en mooie architectuur: ontdek de onbekende hotspots van Londen voor een onvergetelijke stedentrip in deze verrassende stad.

 

Fotogenieke locaties

Londen is gigantisch groot en er is ongelofelijk veel te ontdekken. Maar dat betekent ook dat er heel wat rustige plekjes zijn die niet veel toeristen kennen. Wat dacht je van leuke Britse straatjes met gekleurde huizen? Door heel Londen kun je deze straten vinden. Kijk eens op Portobello Road, Bywater Street of Chalcot Crescent. De huizen zijn geel, roze, blauw en zelfs rood of oranje! Een ander verborgen pareltje is Neal’s Yard. Dit is een kleurrijk stukje Londen in de wijk Covent Garden. Hier vind je hoge huizen met kleurrijke kozijnen en veel klimop. Het geheel geeft een vrolijke sfeer en je kunt hier komen via het steegje in Shorts Gardens.

 

Bijzondere plekken

Iedereen kent Hyde Park, maar wist je ook dat er een Speakers Corner is? Hier kun je geheel naar vrijheid je mening geven over alles en iedereen en behalve het Britse Koningshuis is alles toegestaan als onderwerp van je speech. Een andere toplocatie is jachthaven St. Katharine Docks. Deze luxe jachthaven ligt vlakbij de Tower Bridge, verborgen tussen de huizen en hoge gebouwen. Voor dit spectaculaire plekje bewandel je het voetpaadje vanaf Tower Hill langs de Tower of London. Hier kun je ook winkelen in een van de unieke winkeltjes of lekker een hapje eten.

 

Buiten het centrum

Hoewel de meeste bezienswaardigheden in het centrum van de stad te vinden zijn, moet je voor de speciale plekjes vaak wat langer reizen. Maar dat is het waard, want als je bijvoorbeeld naar Kew Gardens reist, wordt je beloond met een schitterende botanische tuin waar allerlei tropische planten groeien. Een andere rustgevende plek is Sydenham Hill Wood: een prachtig bos waar je heerlijk kunt wandelen en de drukte van de stad even achter je kunt laten.