Het onderschatte Luxemburg

LuxemburgHet kleine Luxemburg dat grenst aan België, Frankrijk en Duitsland biedt veel meer dan de meeste mensen denken.

Het land

Door de westerse ligging in Europa is het zeer gemakkelijk om naar Luxemburg toe te komen. Vanuit Nederland is het maar een paar uurtjes rijden. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk om vanuit Luxemburg andere steden/landen te bezoeken. Londen ligt op maar een uur vliegen en vanuit Luxemburg is Parijs ook geen verre reis meer! Geïnteresseerd in een vakantie in Luxemburg? Bekijk dan het assortiment van Effeweg.

Dat het erg gunstig ligt moge duidelijk zijn, echter is het ook geen straf om in Luxemburg te wonen. Luxemburg is het op één na rijkste land ter wereld als er gekeken wordt naar het BNP per hoofd van de bevolking. Dit bedraagt namelijk 70.000€ en naast het hoge inkomen zijn de accijnzen hier ook verschrikkelijk laag in tegenstelling tot Nederland.

Luxemburg is het derde grote machtscentrum van de Europese Unie. Het Hof van Justitie, de Europese Investeringsbank en het secretariaat van het Europese Parlement zijn er gevestigd.

Cultuur

Met talrijke musea, prachtige dorpen vol met indrukwekkende architectuur en geweldige natuurgebieden is Luxemburg zeker aan aanrader om eens te bezoeken.

Naast al deze culture invloeden houden Luxemburgers erg van lekker eten en drinken. De hoofdstad heeft de meeste sterrenrestaurants per inwoner ter wereld en er zijn in het hele land maar weinig fastfoodketens te vinden.

Door de ligging van het land is het ook zeer gemakkelijk om te genieten van de omliggende buurlanden. Een stad die in Duitsland ligt en dicht aan de Luxemburgse grens ligt is Trier. Dit is een stad met een bruisende centrum en veel culture gebouwen. Verder land inwaarts zijn er nog tig van grote steden en plekken in Duitsland die het bezoeken zeker waard zijn!

Bezienswaardigheden

Eén bezienswaardigheid die echt niet gemist mag worden tijdens de vakantie in Luxemburg is de Burcht Vianden. Deze Burcht staat bekend als één van de grootste en mooiste adellijke residenties van de romaanse en gotische perioden in Europa!

Naast de vele kastelen en vestigingen die dit land kent, is het ook zeker de moeite waard om dorpen en steden te gaan verkennen! Deze plekken zit vol met architectonische gebouwen. Een plek die hierbij uitschiet is de hoofdstad. In deze stad vind je alles wat Luxemburg eigenlijk samenvat.