Noorwegen, Zweden en Finland, welk land is geschikt voor jou vakantie

Noorwegen, Zweden en Finland, welk land is geschikt voor jou vakantie.

 

Iedereen moet een keertje in Scandinavië geweest zijn. Vooral als je een natuurmens bent zijn deze landen een must. Maar als je je eerste reis maakt, welk land moet je dan bezoeken. In dit artikel zullen we Noorwegen, Zweden en Finland met elkaar vergelijken, zodat jij een keuze kunt maken.

 

Als je van rust houdt kun je het beste naar Zweden gaan. Je kunt in dit land optimaal geniet van de natuur, de leegte en je mag er overal kamperen! Dit mag overigens ook in de andere twee landen. Van deze drie landen is Zweden wel het makkelijkst te bereiken. Je bent er het snelst met de auto. Je kunt er heerlijke kaneelbroodjes eten en het is ook het goedkoopste land van deze drie!

 

Als je van outdoor sporten en met name van watersporten houdt, dan is Finland wellicht het land dat het beste voor jou is geschikt. Het land telt namelijk ontelbare meren. Het land is relatief vlak. Dit is dus wel te vergelijken met Zweden. Als je een beperkt budget hebt dan is Finland misschien niet voor jou. Dit land is namelijk het duurst van de drie.

 

Tot slot hebben we nog Noorwegen. We hebben het al door laten schemeren, maar als je van hoogtes en indrukwekkende natuur houdt dan is Noorwegen het beste land voor jou. Het land kent waanzinnige fjorden, bergen en een adembenemende kustlijn. Een rondreis door Noorwegen is daarom ook de keuze van veel mensen. Je kunt natuurlijk ook een heerlijke camperreis maken door Noorwegen. Van de drie landen is Noorwegen het grootst en daarmee ook gelijk het meest gevarieerde land.

 

 

unnamed