Onze top autoroutes ter wereld

Met de auto reizen is misschien wel een van de leukste manieren om een nieuwe omgeving te ontdekken. Je hebt namelijk zelf de touwtjes in handen en kunt alle kanten op. Dit gevoel van vrijheid heb je natuurlijk niet als je gebonden bent aan vaste bus of treinlijnen. Je kunt in alle uithoeken komen, waar je geen last hebt van andere toeristen. Roadtrippen is daarom ook erg populair. In dit artikel zullen we je kennis laten maken met de meest prachtige autoroutes die de wereld te bieden heeft.

 

Trollstigen in Noorwegen

 

Een rondreis door Noorwegen, daar kiezen toch de meeste mensen voor als ze deze prachtige vakantiebestemming bezoeken. Je kunt met de auto gaan, maar je kunt natuurlijk ook een camperreis door Noorwegen maken. Het land beschikt over een overweldigende natuur, waar jij lekker doorheen kunt karren. Een van de routes die je zeker moet bereiden is de Trollstigen. Je zult geconfronteerd worden met veel haarspeltbochten, dus mocht je snel wagenziek worden, bereid je dan goed voor. Laat dit je zeker niet afschrikken! Je zult er namelijk geen spijt van hebben. Op de route kom je langs de Stigflossen waterval en rijdt je langs het enorm diepe dal.

 

De Ring of Kerry in Ierland

 

Deze route is erg lang en leg je daarom niet zomaar af. Maar je komt wel door een van de mooiste landschappen ter wereld. De landschappen zijn hier zo gevarieerd dat je het idee zult hebben dat je door verschillende continenten heen rijdt. Er zijn tal van eilanden, bergen en prachtige dorpen.

 

De Great Ocean road in Australië

 

Tot slot mag deze route natuurlijk niet ontbreken. Deze route langs de Australische kust is misschien wel de mooiste kustroute ter wereld. Je komt onder andere langs de witte stranden en de London Bridge. Je zult hier zonder twijfel een geweldige tijd hebben!

unnamed (1)