Nieuws

Hier vind je allerlei nieuwsartikelen door ons geschreven of door jou aangeleverd.


Als u een paar dagen naar Barcelona gaat als weekend weg of als vakantie, moet u ergens overnachten. Barcelona heeft heel veel overnachtingsaccommodaties waar u de nachten kunt doorbrengen. Er is een ruime keuze bij verschillende overnachtingsplaatsen. Er zijn veel hotels, hostels, B&B’s en appartementen waar u kunt overnachten. Een bed & breakfast oftewel een B&B, is één van de soorten overnachtingen waar u voor kunt kiezen wanneer u in Barcelona bent voor een stedentrip, weekendje weg of vakantie.

Een bed & breakfast is een geschikte overnachtingsaccommodatie als u één tot drie nachten wilt verblijven in Barcelona. Voor een weekend Barcelona is een bed & breakfast dus helemaal geschikt. In een bed & breakfast is de kamer meestal kleinschalig. U heeft in vele B&B’s in Barcelona een kamer met een bed, douche en een wc. De kamers in Barcelona zijn meestal heel netjes en schoon. De kamer van de B&B zit soms ook gevestigd in het huis van de eigenaren. Het is dan meestal een kamer uit het huis van de eigenaren die als bed & breakfast wordt verhuurd. Een bed & breakfast wordt meestal geboekt bij een kortdurend verblijf en is geschikt voor één tot twee personen. De naam heeft niet voor niks het woord breakfast erin. Het woord zegt het al, na een overnachting in een B&B wordt er ontbijt geserveerd aan de gasten. Het ontbijt wat u in een bed & breakfast krijgt zit bij de prijs van de boeking in. U hoeft zelf dus niet voor het ontbijt te zorgen want dat wordt voor u geserveerd. Nadat u heeft ontbeten kunt u Barcelona gaan verkennen en mooie ervaringen opdoen tijdens uw stedentrip.

Waarom verblijven in een bed & breakfast?

Er zijn mensen die liever in een bed & breakfast verblijven dan een hotel of appartement. In een bed & breakfast heeft u niet heel veel luxe, maar u krijgt een nette kamer met een schoon bed. De kamers zijn in Barcelona meestal erg hygiënisch.  Er zijn in Barcelona wel enkele luxe B&B’s, dus als u van luxe houdt kunt u ook in een B&B overnachten. In een bed & breakfast krijgt u vaak ook persoonlijke aandacht en service van het personeel. Er zijn B&B’s in Barcelona die maar één kamer verhuren. Deze kamers vallen vaak in de smaak bij mensen die geen last willen hebben van andere mensen of juist komen voor de rust. Een B&B met weinig kamers is dus een perfecte plek als u iets kleinschaligs wilt en op een rustige plek wilt overnachten. Er zijn in Barcelona ook B&B’s met meerdere kamers. U kunt dus ook met een groep mensen overnachten in verschillende kamers van de B&B. Een B&B is over het algemeen een stuk goedkoper dan een hotel. Dit komt omdat u in een hotel vaak ook voor het personeel betaalt en voor de luxe voorzieningen. In een B&B zijn er minder luxe voorzieningen dan in een hotel. In een bed & breakfast heeft u een kamer waar u alleen of met uw partner verblijft. De slaapkamer wordt niet gedeeld met andere gasten, zoals in een hostel. In een B&B die meerdere kamers verhuurd, zit vaak geen keuken of woonkamer waar u kunt gebruik van kunt maken. In een kleinschalige B&B is er vaak wel een woonkamer of keuken, maar die deelt u dan met de ander gasten die ook verblijven in de B&B.