Dingen die je niet moet vergeten als je op reis gaat

Op reis gaan is vaak een ervaring die je niet vaak meemaakt. Zeker reizen naar het ver land zijn vaak een eenmalige ervaring. Vandaar is het belangrijk dat je zo veel mogelijk geniet van de vakantie en alles er uit haalt wat er in zit. Neem daarom altijd de volgende dingen mee als je op reis gaat.

Zonnebrand

Dit geldt natuurlijk alleen voor wanneer je daadwerkelijk naar een zonnige bestemming reist. Het komt echter bijna altijd voor dat je niet genoeg zonnebrandcrème meeneemt of opsmeert. Daarbij hoort natuurlijk ook aftersun. Neem altijd genoeg mee, ook als je niet veel zon verwacht. Je wil natuurlijk niet de hele vakantie met een verbrandde huid rondlopen.

Camera(‘s)

Natuurlijk is niet iedereen van het fotograferen of maken van video’s, en vinden veel mensen het al goed genoeg om met hun smartphone een fotootje te maken. Als je het leuk vindt, is het een must om op vakantie veel foto’s te maken. Doe dat op welke manier dan ook: met een wegwerpcamera, een polaroidcamera of zelfs met een drone. Met drones als de Mavic 2 Pro is het mogelijk om prachtige videobeelden te maken.

Boeken

Als je op vakantie bent, heb je alle tijd om lekker veel te lezen. Neem daarom de tijd om lekker een boek te lezen. Breng genoeg boeken mee in je bagage (of gebruik een tablet/e-reader) en genieten maar! Veel mensen krijgen pas echt een vakantiegevoel als ze gaan lezen, wat dus ook zeker aan te raden is.

Zonnebril(len)

Net als met de zonnebrandcrème, als het niet zonnig is heb je dit niet nodig. Maar vergeet hem zeker niet mee te nemen als je gaat reizen! Je weet maar nooit hoe het weer gaat zijn op bestemming en kunt beter het zekere voor het onzekere nemen. Het kost natuurlijk vast niet veel om een goedkoop zonnebrilletje te kopen, maar dan heb je hem in ieder geval bij je.

Muziek

Op reis gaan betekent vaak ook dat je lang in de auto, de trein, het vliegtuig of zelfs op de boot zit. Dit gaat bijna altijd vervelen, dus het is wel zo fijn als je lekker naar muziek kan luisteren. Zorg daarom voor een koptelefoon of oordopjes en een hoop muziek op je telefoon. Zo weet je in ieder geval zeker dat je je tijdens de reis niet gaat vervelen.

vliegtuig vakantiexl

Onze top autoroutes ter wereld

Met de auto reizen is misschien wel een van de leukste manieren om een nieuwe omgeving te ontdekken. Je hebt namelijk zelf de touwtjes in handen en kunt alle kanten op. Dit gevoel van vrijheid heb je natuurlijk niet als je gebonden bent aan vaste bus of treinlijnen. Je kunt in alle uithoeken komen, waar je geen last hebt van andere toeristen. Roadtrippen is daarom ook erg populair. In dit artikel zullen we je kennis laten maken met de meest prachtige autoroutes die de wereld te bieden heeft.

 

Trollstigen in Noorwegen

 

Een rondreis door Noorwegen, daar kiezen toch de meeste mensen voor als ze deze prachtige vakantiebestemming bezoeken. Je kunt met de auto gaan, maar je kunt natuurlijk ook een camperreis door Noorwegen maken. Het land beschikt over een overweldigende natuur, waar jij lekker doorheen kunt karren. Een van de routes die je zeker moet bereiden is de Trollstigen. Je zult geconfronteerd worden met veel haarspeltbochten, dus mocht je snel wagenziek worden, bereid je dan goed voor. Laat dit je zeker niet afschrikken! Je zult er namelijk geen spijt van hebben. Op de route kom je langs de Stigflossen waterval en rijdt je langs het enorm diepe dal.

 

De Ring of Kerry in Ierland

 

Deze route is erg lang en leg je daarom niet zomaar af. Maar je komt wel door een van de mooiste landschappen ter wereld. De landschappen zijn hier zo gevarieerd dat je het idee zult hebben dat je door verschillende continenten heen rijdt. Er zijn tal van eilanden, bergen en prachtige dorpen.

 

De Great Ocean road in Australië

 

Tot slot mag deze route natuurlijk niet ontbreken. Deze route langs de Australische kust is misschien wel de mooiste kustroute ter wereld. Je komt onder andere langs de witte stranden en de London Bridge. Je zult hier zonder twijfel een geweldige tijd hebben!

unnamed (1)

Op vakantie naar Rusland, dit moet je zien!

In Rusland op vakantie, dat hoor je weinig mensen zeggen. Misschien is Rusland niet een van de vakantiebestemmingen waar je als eerst aan zult denken, maar dit is toch een erg mooi land. Het is nog niet een van de meest populaire bestemmingen, maar dit betekent ook gelijk dat het land nog niet overspoeld is door massatoerisme. Je kunt hier daarom nog echt het idee hebben dat je onontdekte plekjes bereikt. En als je bang bent dat er niet veel te zien is heb je het mis! In dit artikel zullen we je enkele highlights laten zien die je hier kunt bezoeken!

 

Sint-Petersburg mag natuurlijk ook niet ontbreken als je Rusland bezoekt. Deze prachtige oude stad heeft veel te bieden. Je kunt hier heerlijk vertoeven op de rivier. Er is enorm veel te zien op het water. Of ga naar het zomerpaleis om het prachtige vertrek van de tsaar te bekijken.

 

Nog een mooie stad is natuurlijk Moskou. Je kunt onder andere naa de verkondigingskathedraal. Deze opvallende kathedraal kenmerkt zich door de gouden torentjes en is een erg mooi gezicht. De kinderen van de tsaar werden hier gedoopt. Binnen hangen er mooie kunstwerken, waar je helaas geen foto’s van mag maken. Het rode plein mag je natuurlijk ook niet gemist hebben. Op deze historische plek kun je onder andere het Basiliuskathedraal en het mausoleom van Lenin zien. Nartuurlijk heeft de stad nog veel meer te bieden, maar dit mag je lekker zelf ontdekken! Veel plezier!

image1

Noorwegen, Zweden en Finland, welk land is geschikt voor jou vakantie

Noorwegen, Zweden en Finland, welk land is geschikt voor jou vakantie.

 

Iedereen moet een keertje in Scandinavië geweest zijn. Vooral als je een natuurmens bent zijn deze landen een must. Maar als je je eerste reis maakt, welk land moet je dan bezoeken. In dit artikel zullen we Noorwegen, Zweden en Finland met elkaar vergelijken, zodat jij een keuze kunt maken.

 

Als je van rust houdt kun je het beste naar Zweden gaan. Je kunt in dit land optimaal geniet van de natuur, de leegte en je mag er overal kamperen! Dit mag overigens ook in de andere twee landen. Van deze drie landen is Zweden wel het makkelijkst te bereiken. Je bent er het snelst met de auto. Je kunt er heerlijke kaneelbroodjes eten en het is ook het goedkoopste land van deze drie!

 

Als je van outdoor sporten en met name van watersporten houdt, dan is Finland wellicht het land dat het beste voor jou is geschikt. Het land telt namelijk ontelbare meren. Het land is relatief vlak. Dit is dus wel te vergelijken met Zweden. Als je een beperkt budget hebt dan is Finland misschien niet voor jou. Dit land is namelijk het duurst van de drie.

 

Tot slot hebben we nog Noorwegen. We hebben het al door laten schemeren, maar als je van hoogtes en indrukwekkende natuur houdt dan is Noorwegen het beste land voor jou. Het land kent waanzinnige fjorden, bergen en een adembenemende kustlijn. Een rondreis door Noorwegen is daarom ook de keuze van veel mensen. Je kunt natuurlijk ook een heerlijke camperreis maken door Noorwegen. Van de drie landen is Noorwegen het grootst en daarmee ook gelijk het meest gevarieerde land.

 

 

unnamed