Onze top autoroutes ter wereld

Met de auto reizen is misschien wel een van de leukste manieren om een nieuwe omgeving te ontdekken. Je hebt namelijk zelf de touwtjes in handen en kunt alle kanten op. Dit gevoel van vrijheid heb je natuurlijk niet als je gebonden bent aan vaste bus of treinlijnen. Je kunt in alle uithoeken komen, waar je geen last hebt van andere toeristen. Roadtrippen is daarom ook erg populair. In dit artikel zullen we je kennis laten maken met de meest prachtige autoroutes die de wereld te bieden heeft.

 

Trollstigen in Noorwegen

 

Een rondreis door Noorwegen, daar kiezen toch de meeste mensen voor als ze deze prachtige vakantiebestemming bezoeken. Je kunt met de auto gaan, maar je kunt natuurlijk ook een camperreis door Noorwegen maken. Het land beschikt over een overweldigende natuur, waar jij lekker doorheen kunt karren. Een van de routes die je zeker moet bereiden is de Trollstigen. Je zult geconfronteerd worden met veel haarspeltbochten, dus mocht je snel wagenziek worden, bereid je dan goed voor. Laat dit je zeker niet afschrikken! Je zult er namelijk geen spijt van hebben. Op de route kom je langs de Stigflossen waterval en rijdt je langs het enorm diepe dal.

 

De Ring of Kerry in Ierland

 

Deze route is erg lang en leg je daarom niet zomaar af. Maar je komt wel door een van de mooiste landschappen ter wereld. De landschappen zijn hier zo gevarieerd dat je het idee zult hebben dat je door verschillende continenten heen rijdt. Er zijn tal van eilanden, bergen en prachtige dorpen.

 

De Great Ocean road in Australië

 

Tot slot mag deze route natuurlijk niet ontbreken. Deze route langs de Australische kust is misschien wel de mooiste kustroute ter wereld. Je komt onder andere langs de witte stranden en de London Bridge. Je zult hier zonder twijfel een geweldige tijd hebben!

unnamed (1)

Op vakantie naar Rusland, dit moet je zien!

In Rusland op vakantie, dat hoor je weinig mensen zeggen. Misschien is Rusland niet een van de vakantiebestemmingen waar je als eerst aan zult denken, maar dit is toch een erg mooi land. Het is nog niet een van de meest populaire bestemmingen, maar dit betekent ook gelijk dat het land nog niet overspoeld is door massatoerisme. Je kunt hier daarom nog echt het idee hebben dat je onontdekte plekjes bereikt. En als je bang bent dat er niet veel te zien is heb je het mis! In dit artikel zullen we je enkele highlights laten zien die je hier kunt bezoeken!

 

Sint-Petersburg mag natuurlijk ook niet ontbreken als je Rusland bezoekt. Deze prachtige oude stad heeft veel te bieden. Je kunt hier heerlijk vertoeven op de rivier. Er is enorm veel te zien op het water. Of ga naar het zomerpaleis om het prachtige vertrek van de tsaar te bekijken.

 

Nog een mooie stad is natuurlijk Moskou. Je kunt onder andere naa de verkondigingskathedraal. Deze opvallende kathedraal kenmerkt zich door de gouden torentjes en is een erg mooi gezicht. De kinderen van de tsaar werden hier gedoopt. Binnen hangen er mooie kunstwerken, waar je helaas geen foto’s van mag maken. Het rode plein mag je natuurlijk ook niet gemist hebben. Op deze historische plek kun je onder andere het Basiliuskathedraal en het mausoleom van Lenin zien. Nartuurlijk heeft de stad nog veel meer te bieden, maar dit mag je lekker zelf ontdekken! Veel plezier!

image1

Noorwegen, Zweden en Finland, welk land is geschikt voor jou vakantie

Noorwegen, Zweden en Finland, welk land is geschikt voor jou vakantie.

 

Iedereen moet een keertje in Scandinavië geweest zijn. Vooral als je een natuurmens bent zijn deze landen een must. Maar als je je eerste reis maakt, welk land moet je dan bezoeken. In dit artikel zullen we Noorwegen, Zweden en Finland met elkaar vergelijken, zodat jij een keuze kunt maken.

 

Als je van rust houdt kun je het beste naar Zweden gaan. Je kunt in dit land optimaal geniet van de natuur, de leegte en je mag er overal kamperen! Dit mag overigens ook in de andere twee landen. Van deze drie landen is Zweden wel het makkelijkst te bereiken. Je bent er het snelst met de auto. Je kunt er heerlijke kaneelbroodjes eten en het is ook het goedkoopste land van deze drie!

 

Als je van outdoor sporten en met name van watersporten houdt, dan is Finland wellicht het land dat het beste voor jou is geschikt. Het land telt namelijk ontelbare meren. Het land is relatief vlak. Dit is dus wel te vergelijken met Zweden. Als je een beperkt budget hebt dan is Finland misschien niet voor jou. Dit land is namelijk het duurst van de drie.

 

Tot slot hebben we nog Noorwegen. We hebben het al door laten schemeren, maar als je van hoogtes en indrukwekkende natuur houdt dan is Noorwegen het beste land voor jou. Het land kent waanzinnige fjorden, bergen en een adembenemende kustlijn. Een rondreis door Noorwegen is daarom ook de keuze van veel mensen. Je kunt natuurlijk ook een heerlijke camperreis maken door Noorwegen. Van de drie landen is Noorwegen het grootst en daarmee ook gelijk het meest gevarieerde land.

 

 

unnamed

Het onderschatte Luxemburg

LuxemburgHet kleine Luxemburg dat grenst aan België, Frankrijk en Duitsland biedt veel meer dan de meeste mensen denken.

Het land

Door de westerse ligging in Europa is het zeer gemakkelijk om naar Luxemburg toe te komen. Vanuit Nederland is het maar een paar uurtjes rijden. Daarnaast is het ook erg gemakkelijk om vanuit Luxemburg andere steden/landen te bezoeken. Londen ligt op maar een uur vliegen en vanuit Luxemburg is Parijs ook geen verre reis meer! Geïnteresseerd in een vakantie in Luxemburg? Bekijk dan het assortiment van Effeweg.

Dat het erg gunstig ligt moge duidelijk zijn, echter is het ook geen straf om in Luxemburg te wonen. Luxemburg is het op één na rijkste land ter wereld als er gekeken wordt naar het BNP per hoofd van de bevolking. Dit bedraagt namelijk 70.000€ en naast het hoge inkomen zijn de accijnzen hier ook verschrikkelijk laag in tegenstelling tot Nederland.

Luxemburg is het derde grote machtscentrum van de Europese Unie. Het Hof van Justitie, de Europese Investeringsbank en het secretariaat van het Europese Parlement zijn er gevestigd.

Cultuur

Met talrijke musea, prachtige dorpen vol met indrukwekkende architectuur en geweldige natuurgebieden is Luxemburg zeker aan aanrader om eens te bezoeken.

Naast al deze culture invloeden houden Luxemburgers erg van lekker eten en drinken. De hoofdstad heeft de meeste sterrenrestaurants per inwoner ter wereld en er zijn in het hele land maar weinig fastfoodketens te vinden.

Door de ligging van het land is het ook zeer gemakkelijk om te genieten van de omliggende buurlanden. Een stad die in Duitsland ligt en dicht aan de Luxemburgse grens ligt is Trier. Dit is een stad met een bruisende centrum en veel culture gebouwen. Verder land inwaarts zijn er nog tig van grote steden en plekken in Duitsland die het bezoeken zeker waard zijn!

Bezienswaardigheden

Eén bezienswaardigheid die echt niet gemist mag worden tijdens de vakantie in Luxemburg is de Burcht Vianden. Deze Burcht staat bekend als één van de grootste en mooiste adellijke residenties van de romaanse en gotische perioden in Europa!

Naast de vele kastelen en vestigingen die dit land kent, is het ook zeker de moeite waard om dorpen en steden te gaan verkennen! Deze plekken zit vol met architectonische gebouwen. Een plek die hierbij uitschiet is de hoofdstad. In deze stad vind je alles wat Luxemburg eigenlijk samenvat.